Öntözéstechnikai szakáruház

XII. Magyar Paprika Napja – Hajós

Nagy érdeklődés mellett, színvonalas előadásokkal került sor a magyar fűszerpaprika jelenét és jövőjét áttekintő rendezvényre Hajóson.

Beszámoló: XII. Magyar Paprika Napja, Hajós, 2023. szeptember 8.

A rendezvény keretében nagy érdeklődés mellett került sor  a fűszerpaprika öntözési bemutatóra. Közel 70 fő érdeklődő, két turnusban tekintette meg a Metra Kft. által tervezett és kivitelezett,  10 ha fűszerpaprika ültetvény csepegtető szalagos,  automata öntözőrendszerét.

A bemutató során Nagy Tamás, a Metra Kft. kereskedelmi és felelős műszaki  vezetője kiemelte, hogy a beruházásra igen kevés idő állt rendelkezésre, de a társaság felkészültsége – saját tervezés, közvetlen importból származó széles árukészlet, saját kivitelező csapat –  lehetővé tette egy hosszú évekig megfelelően működő öntözőrendszer gyors és sikeres megvalósítását.

Beszélt továbbá a helyszíni felmérés és a méretgazdaságos, fajtaspecifikus  tervezés jelentőségéről, megfelelő csepegtető szalag kiválasztásának szempontjairól, megfelelő szűrés és tápoldatozás fontosságáról, valamint az automata vezérlés kérdéseiről.

Kiemelte, hogy egy szakszerűen tervezett és üzemeltetett öntözőrendszer lehetővé teszi a csepegtető szalag akár két idényben való felhasználhatóságát is.

Hajós - paprika ültetvény automata öntözőrendszer
Paprika ültetvény öntözésének bemutatása
Hajós - paprika ültetvény csepegtető öntözése

Ismertető anyagok

Szeretné felvenni velünk a kapcsolatot?

Cím

2310 Szigetszentmiklós,
Leshegy utca 10.

Elérhetőség

Telefon: +3624/441-640, +3624/441-639
E-mail: info@metra.hu